Referenser

Sedan starten 1999 har UVtech varit leverantör av UV-system till många ledande kåptillverkare och ventilationsentreprenörer i Europa och Asien. Halton i Europa och Asien, Vianen i Europa, Acticon i Sverige och Norge och Südluft i Tyskland är några av de stora kåptillverkare som UVtech levererat till över åren. På entreprenörssidan har vi arbetat mycket med bl.a. Assemblin, Skanska och Bravida. Dessa samarbeten har resulterat i hundratals levererade projekt, några av de mest spännande har vi valt att visa här. 

Queen Elisabeth, Världshaven –  Queen Mary 2 är en av världens mest exklusiva kryssningsfartyg och företar företrädelsevis transatlantiska överfarter, men en gång om året ger hon sig också ut på Jorden-runt kryssning. Ombord kan hon ta med sig lite drygt 3000 människor som önskar sig några dagars total avslappning och njutning. 

Ett skepp av den kalibern ska naturligtvis ha den senaste utrustningen för att undvika att gästerna störs av oönskade lukter. Men kanske ännu viktigare – alla risker för brand måste förebyggas så att de reduceras till ett absolut minimum. Därför sitter ZERO+ i alla kåpor på hela fartyget.

Crown Casino, Melbourne – Med över femtio restauranger har ledningen för Crown insett de enorma besparingar på underhållskostnader man kan göra genom att slippa få upp fett i ventilationssystemet. 

Investeringarna i ZERO+ – rening betalar tillbaka sig på mindre än 18 månader tack vare minskade kostnader för rengöring av ventilationskanaler.

Dubai Mall, Dubai – Shopping i världsklass, UV-systemet matchar. Levererat i Haltons kåpor till över 150 restauranger för att minimera fettavlagring i kanalsystemet. Med 150 restauranger och alla kilometer med imkanaler som löper från restaurangerna, sparar Dubai Mall mycket pengar varje år på minskade sotningskostnader och minimerar samtidigt den ökande brandrisken.

Mathallen, Oslo – Den största satsningen på saluhall och foodcourt någonsin i Norges historia när det byggdes, UVtech levererade UV-utrustning till 25 restauranger. Tacka vare UV-utrustningen kan värmen i ventilationsluften återvinnas, vilket gör att Mathallen i princip inte har några kostnader för uppvärmning av tilluften till hela byggnaden.

Hilton, Bl.a. Malmö och Berlin – Hotellen släpper avluften i kundgaragen och behövde därför en robust lösning för problem med matos i garagen. Hilton i Malmö har sedermera blivit Scandic, men oavsett nya ägare så har anläggningen fortsatt att fungera sedan installationen för snart 15 år sedan. 

Salt & Brygga, Malmö –  Omvandlingen av gamla Kokumsvarvet i Västra Hamnen, Malmö, började med utställningen Bo01, som visade byggnation både tekniskt och formmässigt när den är som allra bäst. 

Tidigare chefen för Malmö konsthall installerade denna exklusiva restaurang på området med utsikt över Malmös sky line. Han har ställt oerhörda krav på miljön och har vunnit internationella priser för sitt ekologiska och miljömärkta varumärke, Salt & Brygga. Givetvis behövde ventilationen följa i samma spår så man valde att installera UV-renare ZERO+ från UVtech.

Frånluften släpps idag ut på taket bland exklusiva takvåningar och uteplatser utan att någon klagar. Konsten är att använda vårt system ZERO!